Amsterdam

L’excursion à Amsterdam s’est très bien passée. Une arrivée sous la neige a laissé place à une journée froide mais sèche.
Les élèves sont tous bien rentrés !

4 Havo Frans : een dagje naar Maastricht

Op 19 december van vorig jaar (alweer) zijn de leerlingen van 4 Havo met Frans in hun profiel een dagje naar Maastricht geweest, om samen met leerlingen van het Athenée Royal in Visé een speurtocht door de stad te maken en de kerstmarkt te bezoeken. Het was een frisse, maar gezellige dag waarin de leerlingen in het Nederlands en Frans met elkaar moesten communiceren om hun speurtocht goed af te ronden. Hoewel dit niet overal soepel verliep omdat de opdracht niet meteen duidelijk was, was het toch een leuke dag. De leerlingen uit Visé spreken wel héél snel, dus het Frans ging moeizaam, vinden onze leerlingen. Maar ja, wij spreken ons Nederlands ook alles behalve langzaam, dus dat zal voor de Franstalige leerlingen ook wennen zijn geweest. Gelukkig is Maastricht een mooie stad waar heel wat te zien is, met veel Franse ambiance. Deze dag krijgt een vervolg met een bezoekje aan Visé als het wat beter weer is.